Aanslag op moskee in Duitsland

buitenland
4
27 sep '16
Bij een moskee en een internationaal congrescentrum in Dresden hebben zich maandagavond aanslagen voorgedaan.

De aanslagen werden veroorzaakt met springstof gepleegd. De politie in Dresden vertelde dinsdagochtend dat als door een wonder niemand gewond is geraakt. De hoogste baas van de politie in de Duitse stad zei een verband te leggen met de viering van de Dag van de Duitse Eenheid, op 3 oktober. Op die dag is het 26 jaar geleden dat de Duitse eenwording tot stand kwam. Ook gaat de politie uit van vreemdelingen- en islamhaat.

Terrorisme vs. explosie
Daarom is het zeer opmerkelijk dat onder meer persbureaus en grote media in Nederland en Duitsland niet over 'aanslagen en terrorisme' spreekt maar over 'explosies'. Eerst was er de aanslag op de moskee, 26 minuten later gevolgd door de explosie bij het andere pand. Op beide plekken vond de politie resten van explosieven. De autoriteiten hebben besloten de bewaking van moskeeën in de stad onmiddellijk te verscherpen. Er staan nu continu agenten voor de deur.

Op het moment van de aanslag op de moskee was de imam aanwezig met zijn vrouw en twee kinderen. De materiële schade aan beide gebouwen viel mee.

© Redactie 2016
dresden
moskee
explosie
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?