Marokko haalt grote vis Boeing binnen

marokko
0
28 sep '16
Marokko timmert hard aan de weg om een belangrijk land te worden voor de luchtvaartindustrie. Gisteren werd een megaklapper gemaakt in dit voornemen.

In het koninklijk paleis in Tanger vond een zitting plaats met koning Mohammed VI als voorzitter. Afgevaardigden van luchtvaartbedrijf Boeing en Marokkaanse verantwoordelijken tekenden daar een 'Memorandum of Understanding' voor de oprichting van een industriële zone van Boeing in Marokko. Het project zal Marokko versterken in de luchtvaartsector en duizenden banen verschaffen. 

Project
Het project omvat de komst van Boeing naar Marokko alsmede 120 Boeing-leveranciers. Al deze leveranciers, worden gevestigd in de industriële zone, hebben medewerkers nodig en daarom worden 8.700 gekwalificeerde banen gecreëerd. Om de opleidingsbehoeften van het megaproject te kunnen vervullen heeft Boeing een speciaal trainingsprogramma ontwikkeld. Boeing gaat de duizenden werknemers opleiden. 

De grote man achter de industriële groei in Marokko is minister van Industrie Moulay Hafid Elalamy. Hij had voor deze gelegenheid een toespraak uitgeschreven gericht aan de koning. Deze ging over de ontwikkeling van de luchtvaartsector in Marokko in de afgelopen jaren. 'Deze sector is in de afgelopen tien jaar zes keer groter geworden en heeft nu 121 spelers in Marokko', begon hij. 

Elalamy vertelde erbij dat Marokko 15e staat in termen van investeringen in de luchtvaartsector. 'Boeing kiest opnieuw voor het koninkrijk voor een nieuwe fase', zegt de minister. 

Hoofdlijnen
Het industrieel platform van Boeing zal zich richten op twee belangrijke gebieden: te weten de productie en de oprichting van opleidingen speciaal ontworpen door Boeing. Op het gebied van productie worden fabrikanten getrokken en nieuwe fabrieken gebouwd die materiaal voor Boeing leveren. Boeing hoopt hiermee de orderpositie te versterken. 

President van Boeing Commercial Airplaines, Raymond L. Conner, reageert eveneens: 'Door onze joint venture in Casablanca hebben we al met eigen ogen gezien wat de unieke mogelijkheden van Marokko zijn om de kosten te verminderen terwijl de productie hoogwaardig is.'

Boeing pompt een miljard dollar in het project. Tanger geldt als favoriet als plek voor de zone. 

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
boeing
tanger
investering
luchtvaartindustrie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?