Toerisme Marokko steeg met 2,8%

marokko
0
10 okt '16
De Hoge Commissaris voor Planning heeft vandaag bekendgemaakt dat de toeristische sector in 2015 met 2,8% is gestegen.

Hoewel de stijging vrij positief is valt deze wel lager uit dan hetgeen internationale experts hadden voorspeld. De World Travel and Tourism Council (WTTC) voorspelde een stijging van 3,5%. Deze stijging gaat overigens alleen over buitenlands toerisme. De binnenlandse toerismesector steeg met 2,5% in Marokko, tegen een voorspelling van 2,9% door WTTC. 

Het Marokkaans ministerie van Toerisme voert momenteel het project Vision 2020 uit, dat erop gebrand is om het totale aantal bezoekers explosief te laten stijgen. Daarvoor worden hotels uit de grond gestampt en de infrastructuur verbeterd. 'Toerisme is een voorbode van rijkdom, een bron van werkgelegenheid, een manier voor Marokko om zich open te stellen voor de buitenwereld en een middel voor Marokko om investeringen aan te trekken', zei minister Lahcen Haddad tegenover Moroccoworldnews hierover. 

Gunsten
De gunsten van het toerisme zijn echter alleen zichtbaar in de grootste steden zoals Marrakech en Casablanca. Volgens Haddad moet deze situatie veranderd worden zodat de positieve kanten over heel Marokko voelbaar zijn. 'Vandaag de dag hebben we 950 reisbureaus in Marokko. Meer dan de helft staat in Casablanca en Marrakech', schetst de minister.

Marokko verwacht voor dit jaar een toerismeboost dankzij de Chinese markt. Dat heeft alles te maken met het bezoek van koning Mohammed VI aan China eerder dit jaar. Daar verlichtte hij de visumplicht voor Chinese toeristen die naar Marokko willen. Het verslag van volgend jaar, gericht op 2016, zal het effect hiervan merken.

© Redactie 2016
marokko
hcp
toerisme
wttc
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?