Ziyech met eerste Europese treffer belangrijk voor Ajax

marokko
16
21 okt '16
Ook in Europees verband toont Hakim Ziyech zijn klasse, ditmaal tegen Celta de Vigo.

De Nederlandse clubs, met uitzondering van AZ Alkmaar, deden gisteravond goede zaken in de UEFA Europa League. Zowel Feyenoord als Ajax, Feyenoord nog beter dan de Amsterdammers, eindigden het derde groepsduel met prima resultaten.

Celta de Vigo - Ajax (2-2):
Ajax-aankoop Hakim Ziyech moest het vorige duel tegen Standard Luik aan zich voorbij laten gaan. De aanvallende middenvelder was geschorst na zijn rode kaart (red. twee keer geel) tegen Panathinaikos. Desondanks wist de club van trainer Peter Bosz ook dat duel winnend af te sluiten. Terug in de wedstrijdselectie voor de Europa League was Ziyech meteen weer van waarde, de international tekende in de 22e minuut voor de openingstreffer.

Op aangeven van het andere uitzonderlijke talent Kasper Dolberg kon Ziyech vrij gemakkelijk de gang naar het doel vinden. Met twee prima getimede scharen was de Spaanse verdediging kansloos: Ziyech haalde uit en zag zijn inzet in de rechterhoek verdwijnen. In de 77e minuut mocht de aanvaller zijn rust pakken.

Een uitzonderlijke statistiek: Ziyech staat uit 12 wedstrijden (alle competities en zowel Ajax als FC Twente) op vijf treffers en acht assists.

Feyenoord - Zorya (1-0):
Vaste kracht Karim El Ahmadi maakte zoals verwacht gewoon deel uit van de basiself van Giovanni van Bronckhorst. Op punten gelijk met Manchester United is een zege tegen het Oekraïense Zorya broodnodig om te kunnen overwinteren in de Europa League.

Met een wat legere Kuip (voorzorgsmaatregelen na incidenten) lukte het Feyenoord de drie punten binnen te halen. In de flow waarin ze verkeren in de Eredivisie maakte spits Jorgensen op aangeven van de halve Marokkaan Bilal Basacikoglu de enige treffer van de ontmoeting. 

Het andere talent Mohamed El Hankouri zat niet bij de selectie voor dit Europese duel.

© Redactie 2016
marokko
hakim ziyech
ajax
europa league
treffer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?