Man roept in volle moskee Marokko dat hij God is

marokko
6
22 okt '16
Nadat een man met psychische stoornissen beweerde een profeet te zijn in Marokko is het nu de beurt aan iemand die het nog bonter maakt.

Assabah meldt vandaag dat vorige week zondag een opmerkelijke gebeurtenis plaatsvond in Marrakech. Terwijl moslims naar de Al Quds moskee liepen voor het Duhr-gebed werden ze verrast door een hoop commotie. Toen ze dichterbij kwamen troffen ze een grote menigte bij de ingang van de moskee en een man die schreeuwde dat hij God is. Hij was extreem druk en was voor geen rede vatbaar.

Daarop werd de politie gebeld. Agenten van een motorbrigade waren snel te plekke en troffen de man nog steeds schreeuwend aan. 'Ik ben uw God, ik ben uw opperste God', riep hij. Bewust van de psychische klachten van de man werd hij meegenomen naar het psychiatrisch ziekenhuis Ibn Nafis in Marrakech. Kort daarvoor werd hij even medisch gecheckt door de ambulance en langs het politiebureau gereden.

Daar zag men geen reden om hem in een normale gevangenis te stoppen. In het Ibn Nafis kreeg hij een kalmerend middel toegediend om de noodsituatie in te dammen. Ook besloot de politie hem te bewaken om te voorkomen dat hij zichzelf of anderen iets aan doet.

© Redactie 2016
marokko
bizar
marrakech
moskee
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?