marokko
85
24 okt '16
Hakim Ziyech wederom beslissend in broederstrijd met collega-international Karim El Ahmadi

Na een week vol Europees spektakel was het vrijdagavond weer ouderwets tijd voor de Eredivisie. Hieronder enkele wedstrijden met Marokkaanse inbreng, waaronder de blikvanger van het weekend: de Klassieker.

Excelsior - PEC Zwolle (0-2):
Youness Mokhtar begint steeds meer te gedijen bij zijn nieuwe werkgever. Vorige speelronde nog trefzeker tegen zijn oude club FC Twente en de speelronde daarvoor de eerste zege van het seizoen mogelijk te hebben gemaakt voor PEC, was het vrijdagavond weer raak. De Jong Marokko-international deed het voorbereidend werk op de openingstreffer van Queensy Menig.

Bij PEC Zwolle werd verder spits Anass Achahbar in de 88e minuut ingebracht. Middenvelder Mastour bekeek de overwinning vanaf de reservebank. Aan de kant van Excelsior kwamen Khalid Karami en Anouar Hadouir in actie. Uiteindelijk werd het 0-2 op de Woudestein.

PSV - Sparta Rotterdam (1-0):
PSV is op puntenjacht na de toegenomen achterstand op de nummers een en twee, Feyenoord en Ajax. Promovendus Sparta, die het buitengewoon goed doet na jarenlange afwezigheid in de Eredivisie, wist met spits Zakaria El Azzouzi niet het hoofd te bieden aan de Eindhovenaren. De Jong Marokko spits kwam moeilijk aan aanvallen toe en werd uiteindelijk in de 84e minuut naar de kant gehaald. Drie punten voor PSV.

Feyenoord - Ajax (1-1):
Een primeur voor Hakim Ziyech, zijn eerste Klassieker in de Eredivisie. Met het prijskaartje van 11 miljoen wat aan z'n nek hangt verwachtte men wat van de middenvelder. Net als zijn beslissende rol tegen Celta de Vigo (een doelpunt en voorassist) was het ook vanmiddag raak in de uitverkochte Kuip.

Ziyech met zijn zoveelste sublieme pass bracht het talent Kasper Dolberg oog in oog met van der Heijden die hij beheerst weg kapte. Met een stift zette de Deen Ajax op voorsprong. Met verder in de wedstrijd over en weer wat uitgesproken doelpogingen, waaronder die van de halve Marokkaan Bilal Basacikoglu bleef het spannend tot aan het laatste fluitsignaal.

Captain Dirk Kuyt zorgde uiteindelijk voor de puntendeling in de 85e minuut. Ziyech werd in de 79e minuut na wat tikken te hebben gehad van collega-international Karim El Ahmadi onder andere naar de kant gehaald.