88 procent Marokkaanse kinderen gebruikt dagelijks internet

marokko
0
26 okt '16
Rond de 88 procent van de Marokkaanse kinderen gebruikt internet elke dag, blijkt uit onderzoek uitgevoerd door advies onderzoeksbureau "Averty" in samenwerking met "Kasperky Lab".

Dit onderzoek toont aan dat het gebruik van internet door kinderen hoger ligt dan de gemiddelde internet gebruikers in Marokko. Het gemiddelde internet gebruik in Marokko is vastgesteld op 60 procent, zei Rachid Dahbi, Executive Manager van Averty, dinsdag in Casablanca. Hij zei dit tijdens de presentatie van de resultaten van het onderzoek dat vorig jaar juli werd uitgevoerd onder 1.444 mensen in 42 steden.

Internet is een essentieel element in het leven van kinderen geworden, maar ouders zijn zich niet altijd bewust van het belang om goed gedrag op het internet aan te leren of de beveiligingsopties die beschikbaar zijn op de markt, voegde hij eraan toe.

Volgens de studie, zijn ongeveer 60 procent van de kinderen getroffen door de computer veiligheid dreigingen in de afgelopen 12 maanden.

De meest genoemde dreigingen zijn virussen en malware (18,5 procent), schending van privacy (8,6 procent), verlies van gegevens (5,8 procent) en spyware (4,8 procent) laat hetzelfde onderzoek zien. Het onderzoek verschafte waardevolle informatie over de perceptie van de ouders omtrent informatiebeveiliging en hun bekendheid met oplossingen die beschikbaar zijn op de markt.

© Redactie 2016
marokko
casablanca
internet
kinderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?