Marokkaanse voetbalbond reageert op aanhoudende geruchten selectiebeleid

marokko
7
28 nov '16
De mindere prestaties van het Marokkaanse elftal hebben recentelijk veel losgemaakt in Marokko.

Dat het Marokkaanse elftal teleurstel de afgelopen interlands, dat staat buiten kijf. Echter heeft deze ontwikkeling eraan bijgedragen dat er in de Marokkaanse publieke opinie en door diverse mediabronnen veel geruchten in het leven zijn geholpen. De meest in het oog springende is dat bondscoach Hervé Renard bepaalde spelers krijgt doorgedrukt door de Marokkaanse voetbalbond, om op te roepen voor de diverse elftallen. 

Een tijd lang hield de Marokkaanse voetbalbond FRMF zich afzijdig in deze discussie. Echter kwam technisch directeur Nacer Larguet afgelopen weekend met een persbericht om alle geruchten teniet te doen. De technisch directeur gaf aan signalen te hebben ontvangen dat de technische directie directe inspraak zou hebben in het selectiebeleid van de verschillende bondscoach waaronder ook die van het A-elftal, Hervé Renard.

Meteen ontkrachtte hij dit door aan te geven waar ieders verantwoordelijkheden liggen binnen de voetbalbond. Larguet zegt op geen enkele wijze mee te bepalen of spelers op te dringen aan bondscoaches Mustapha Madih (Marokko U17), Mark Wotte (Marokko U20), Jamal Sellami (reserve-elftal Marokko) en Hervé Renard. Hij noemt het zelfs lachwekkend zulke geruchten die de ronde doen. De verantwoordelijkheid van de technische directie houdt op waar die van de bondscoach begint. 

Onder meer de basisplaatsen voor Málaga CF-spits Youssef En-Nesyri en LOSC Lille (tweede elftal) back Hamza Mendyl deden vraagtekens oprijzen. Larguet besluit met de uitspraak dat het uiterst niet respectvol is een bondscoach die met twee landen Afrika Cups heeft gewonnen, nog spelers toe te wijzen. 'Renard weet exact welke spelers een toevoeging zijn voor het Marokkaanse elftal. Het enige wat wij doen is de gunstige omstandigheden creëren om ze goed te laten presteren', aldus Larguet.  

© Redactie 2016
marokko
herve renard
nacer larguet
frmf
voetbalbond
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?