15,9% van Marokkanen leeft zonder sanitaire basisvoorzieniningen

marokko
26
4 dec '16
Een schokkende 15,9% van de Marokkanen leven op dit moment nog zonder fundamentele toiletten en sanitaire voorzieningen, volgens een recent rapport van Water Aid.

Getiteld "Overlopende steden: de toestand van toiletten in de wereld in 2016" onthuld het rapport dat 700 mensen in stedelijke gebieden leven zonder een toilet aangesloten op de riolering en 100 miljoen mensen over de hele wereld in de praktijk "wildpoepen" (gebruik makend van open riolering), meldt Moroccoworldnews.

Hetzelfde rapport toont aan dat het de Afrikaanse landen zijn die de meest grote behoefte aan toiletten hebben en de wereld's slechtste landen zijn voor stedelijke sanitaire voorzieningen. Zuid-Sudan staat bovenaan deze lijst met 86. 3% van de stedelijke bevolking die leven zonder toiletten aangesloten op de riolering, gevolgd door Madagascar met 82%, Congo met 80% en Ghana met 79,8%.

In het verslag wordt ook uitgelegd dat politiek één van de vijf belangrijkste redenen is waarom mensen leven zonder een veilige en eigen toilet in stedelijke gebieden, zeggende dat politici verwaarlozen om te investeren in de kwestie van sanitaire voorzieningen en prioriteren leggen in investeringen in wegen, scholen en andere zichtbare infrastructuur.
Voor de liefhebbers is het rapport hier te bekijken: http://www.wateraid.org/what-we-do/our-approach/research-and-publications/view-publication?id=a84491eb-f8e1-415b-80b7-b6ea5c7ecf21

© Redactie 2016
marokko
sanitaire voorzieningen
toiletten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?