Meiden van Halal hebben spijt van Teeuwen

algemeen
30
5 dec '16
De zussen Esmaa, Jihad en Hajar Alariachi, ook wel bekend als de Meiden van Halal, kijken met wroeging terug op het veel besproken tv-gesprek dat ze in 2007 hadden met cabaretier Hans Teeuwen in het eenmalige programma Bimbo's & Boerka's.

"Ik heb spijt van dat gesprek", zegt Jihad maandag in de Volkskrant. Zij wist voor hun discussie naar eigen zeggen niet eens wie Hans Teeuwen was. "Ik heb vooral spijt van de manier waarop we de discussie voerden. We luisterden niet", voegt Hajar daar aan toe. Volgens Jihad zijn de meiden, die inmiddels als 'Mama's van Halal' een tv-comeback maken, daarin gegroeid. "In onze nieuwe serie zijn we minder uit op confrontaties en discussies en zijn we meer op zoek naar gesprekken en overeenkomsten."

De zussen zouden het ondanks de pijnlijke ervaring toch leuk vinden om Teeuwen weer te mogen spreken, al is het nog onduidelijk of dat gaat lukken. "Hans heeft het heel druk in Londen, maar we houden contact", zegt Esmaa. "We hopen dat hij in ons programma in gesprek wil over vrijheid van meningsuiting, mocht hij binnenkort weer in Nederland zijn en tijd hebben. Hij is inmiddels natuurlijk ook vader geworden, misschien hebben we nu iets meer met elkaar gemeen."

© ANP 2016
meiden van halal
teeuwen
spijt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?