Belangrijke ontmoeting ministers Marokko en Spanje inzake veiligheid

marokko
0
8 dec '16
Onlangs vond er een cruciale ontmoeting plaats tussen Spaanse en Marokkaanse instanties.

In tijden van onzekerheid en onveiligheid is samenwerking van cruciaal belang, zo onderkende ook de Spaanse en Marokkaanse ministers van Binnenlandse Zaken. In Rabat kwamen ze bijeen vergezeld door het hoofd van de politie van Marokko en Spanje, de ambassadeurs van beide landen en tevens personen binnen veiligheidsinstanties. Het zwaartepunt van dit overleg lag toch wel op de bestrijding van terrorisme, hiernaast kwamen ook nog andere veiligheidsvraagstukken aan bod. 

Beide ministers lieten gedurende het gesprek weten erg tevreden te zijn over de samenwerking zoals die nu bestaat. Hierin zouden de vorsten van beide naties ook een belangrijk aandeel hebben gehad, koning Mohammed VI en koning Felipe VI. Besloten werd om nog nauwer met elkaar te gaan coöpereren. 

Op het gebied van de bestrijding van terrorisme kwam men overeen dat er meer gerichte acties, zoektochten en controles in gang gezet moeten worden om het ontstaan van terreurcellen in te dammen. Een ander belangrijk onderwerp was het optreden tegen de drugssmokkel waar de autoriteiten van de landen al jaren tegen strijden. Vooral het gebied rondom Gibraltar kent nog veel activiteit als het om smokkel gaat. Hier zal dan ook een gerichte aanpak voor komen.

Het laatste onderwerp van gesprek was het tegengaan of in ieder geval stabiliseren van de migratiestromen. Hierop zou, met inachtneming van de Rechten v/d Mens, op een toepasselijke wijze geacteerd moeten worden. 

Bottom line wat uit dit overleg kwam was dat veiligheidsdiensten meer en meer moeten gaan samenwerken. 

© Redactie 2016
marokko
spanje
terrorisme
ministers
ambassade
samenwerking
veiligheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?