Nederlands bedrijf gaat van Tanger grootste containerhaven in Afrika maken

economie
1
14 dec '16
Mocht het lukken dan haalt Tanger de Zuid-Afrikaanse Durban haven in!
Een grootschalig project staat op het programma voor de haven van Tanger. Uit het tijdschrift African Business is op te maken dat, mochten de geplande werkzaamheden doorgang vinden, er binnenkort een andere haven de grootste is in Afrika. Momenteel geldt de haven van Durban (Zuid-Afrika) nog als de nummer één op het continent. Met een capaciteit van 5 miljoen TEU (de capaciteit van één vrachtschip aan containers) kan de haven op het moment nog iets meer dan die van Tanger aan (3 miljoen TEU).

Onlangs werden er contracten gesloten met het Nederlandse bedrijf APM Terminals. Beide partijen bereikten onlangs (5 december jl.) een akkoord voor de uitbreiding van het aantal terminals, naar verluidt wordt de haven nu versterkt met een vierde terminal. Als die er komt dan heeft de haven een containerverwerkingscapaciteit van 9 miljoen TEU, dit in tegenstelling tot de 5 miljoen TEU van Durban. 

Verwacht wordt dat het project in 2019 is afgerond. De managing director van de haven van Tanger, Denny Olsen, zegt het volgende over de bouwplannen: 'Ons doel is om door middel van technologie hoge productiviteit te bewerkstelligen. Dit om onze klanten op deze strategische plek, de Straat van Gibraltar, steeds beter te kunnen bedienen.'
marokko
tanger
haven
project
container
nederland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
marokkaans
eu
mules
tv
radicalisering
2m
algerije
siam
macron
premier league
casablanca
politie
mohammed vi
marrakech
daesh
turkije
terrorisme
tanger
moord
frankrijk
spanje
rabat
amsterdam
atlas leeuwen