Toekomstige regering: RNI en MP zeggen nee tegen Istiqlal (video)

algemeen
3
30 dec '16
De RNI (National Rally of Independents) en de MP (Popular Movement) zijn categorisch tegen een regering die de Istiqlal partij zal includeren.
Dat is de boodschap die Aziz Akhannouch (RNI) en Mohand Laenser (MP) gisterenavond doorgaven aan Abdelilah Benkirane, het hoofd van de waarnemende regering.

Na een gezamenlijke vergadering zei de voorzitter van de RNI dat de vergadering positief was en dat een aantal zaken zijn besproken, vooral datgene die verband houden met de huidige crisis met Mauritanië vanwege een verklaring van het hoofd van de Istiqlal.

De twee partijleiders, voegde Akhannouch toe, brachten Benkirane op de hoogte van hun categorische weigering om een deel te nemen in een regering als die de Istiqlal zal includeren.

Aan het eind van de vergadering heeft Benkirane gevraagd om een deadline om de "andere partij"  (Istiqlal) te informeren over deze ontwikkelingen, meldt Lefr360.

"Maar er is een grote openheid in het proces van de onderhandelingen," concludeerde Akhannouch die zijn optimisme over de voortgang van het hele proces niet verbergt.marokko
rni
mp
istiqlal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al hoceima
italië
celstraf
fez
demonstratie
drugshandel
ambassade
moskee
israel
koken
casablanca
politie
mohammed vi
marrakech
daesh
tanger
turkije
atlas leeuwen
rabat
terrorisme
spanje
hervé renard
moord
frankrijk