Koning lanceert projecten voor behoud van erfgoed van oude medina in Marrakech (video)

buitenland
0
10 jan 16:16
Koning Mohammed VI lanceerde gisteren in Marrakech een aantal grote projecten die gericht zijn op het behoud van het historische erfgoed van de oude medina en het versterken van de toeristische en internationale aantrekkingskracht van Marrakech.
In lijn met de doelstellingen van het Ontwikkelingsplan "Marrakech, een stad van permanente vernieuwing", weerspiegelen deze projecten de speciale interesse van de Koning voor het behoud en de versterking van het historische erfgoed van verschillende steden in het Koninkrijk.

Enkele projecten in Marrakech zijn; het stedelijk gezondheidscentrum, de wederopbouw van het eerste hulp centrum van de Marokkaanse Rode Halve Maan in Djemaa el Fna, herontwikkeling van de wijk El Mellah, en het herstel van "Ben Youssef" madrasa (een architectonisch juweeltje gebouwd in het hart van de oude medina, in de buurt van de Ben Youssef moskee).

Een groot aantal inwoners, handelaren en ambachtslieden van de oude medina van Marrakech verzamelde zich langs de route van de Koning, uiting gevend aan hun loyaliteit, trouw  en diepe dankbaarheid aan de Koning. Een aantal maakte uiteraard gebruik van deze kans om met de Koning op de foto te gaan. De Koning nam ook uitgebreid de tijd om met lokale bewoners en winkeliers te praten en hun merchandise te bekijken.


Youtube link: https://www.youtube.com/watch?v=SJoOm9MbRzM


marokko
mohammed vi
marrakech
projecten
medina
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al hoceima
italië
celstraf
fez
demonstratie
drugshandel
ambassade
moskee
israel
koken
casablanca
politie
mohammed vi
marrakech
daesh
tanger
turkije
atlas leeuwen
rabat
terrorisme
spanje
hervé renard
moord
frankrijk