Qatar International Islamic Bank mag aan de slag in Marokko

buitenland
1
10 jan 19:04
Deze en mogelijk nog andere buitenlandse Islamitische banken gaan hun deuren open.
Qatar International Islamic Bank (QIIB) is voortaan een feit in Marokko. Het instituut kreeg onlangs toestemming van Marokko's nationale bank, Bank Al Maghrib, om haar diensten aan te bieden in het land. QIIB is niet zomaar 'n financiële instelling, het betreft namelijk de nummer drie grootste bank in de Golf-landen. 

QIIB liet dit onlangs weten middels een persbericht op haar officiële website. De bank zal voortaan door het leven gaan als joint-venture met de Marokkaanse bank CIH Bank (Crédit Immobilier et Hôtelier). Hiervoor is door de bank zelf en Marokko's centrale bank gekozen om langzaamaan te groeien in het Marokkaanse financiële systeem. Tevens dient dit systeem als middel voor Bank Al Maghrib om gerichter toezicht te houden.

Eerder werd al in de Marokkaanse media bekendgemaakt dat er mogelijk nog een andere Islamitische bank uit de Golf-landen haar deuren binnenkort gaat openen in Marokko. Het zou gaan om de Baraka Bank uit Bahrein. In de eerste zes maanden van dit kalenderjaar zullen hier de eerste stappen voor worden gezet. 
marokko
qatar
islamitisch
bankieren
halal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al hoceima
italië
celstraf
fez
demonstratie
drugshandel
ambassade
moskee
israel
koken
casablanca
politie
mohammed vi
marrakech
daesh
tanger
turkije
atlas leeuwen
rabat
terrorisme
spanje
hervé renard
moord
frankrijk