Aanslag Tétouan door Daesh-sympathisant verijdeld door veiligheidsdienst BNPJ

buitenland
18
10 jan 20:01
Op een wel heel opmerkelijke wijze wilde de verdachte zijn slag slaan.
Volgens het Marokkaanse medium Assabah is er onlangs door tussenkomst van veiligheidsdienst BNPJ een wel heel aparte aanslag verijdeld. De verdachte betreft een Marokkaanse burger uit Tétouan die in de omgeving van de stad, Oued Laou om precies te zijn, werd aangehouden. Met de arrestatie is de veiligheidsdienst meteen ook achter één van de nieuwste methodes gekomen van terreurorganisatie Daesh. 

Middels onderzoek via internet, het monitoren van groepen die warme gevoelens hebben voor Daesh, wist men zo één van de verdachten te lokaliseren. Toen men na de arrestatie huiszoeking ging doen troffen leden van de BNPJ materiaal aan die duidt op een nieuwe techniek: explosieven verborgen in schoenen. Diverse instructievideo's van Daesh, wapens, materialen en paramilitaire uitrustingen vormden het bewijsmateriaal tegen de man. Daar kwam nog bij dat bekend was dat de man meerdere malen had geprobeerd de gang te maken naar Syrië en Irak. 

De dienst is momenteel nog druk in onderzoek en verhoor om mogelijke andere sympathisanten op te kunnen sporen naar aanleiding van deze aanhouding. 
marokko
daech
tétouan
aanslag
terreur
veiligheidsdienst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eredivisie
moskee
migranten
hirak
toerisme
brussel
resort
italië
samenwerking
militaire
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
marrakech
hervé renard
spanje
rabat
daesh
politie
turkije
wk 2018
aanslag
al hoceima