Koning Mohammed VI geeft morgen startsein voor zes projecten in Ben Guerir

buitenland
6
10 jan 22:00
Alweer het vierde bezoek in acht jaar van de koning!
De vorst is geen onbekende in Ben Guerir, eerder in 2012 meest recentelijk, deed de vorst het plaatsje al aan. Toentertijd voor verschillende kleine projecten, is er morgen de gelegenheid om aanwezig te zijn bij de start van maar liefst zes projecten, aldus het Marokkaanse medium Akhbar Al Yaoum. 

De twee grote projecten betreffen de opening van de polytechnische Mohamed VI universiteit enerzijds en de inauguratie van een instituut voor zonne- en duurzame energie anderzijds. Van de universiteit is bekend dat het een capaciteit zal hebben voor maar liefst 4.000 studenten. Het energie-instituut daarentegen gaat zich in de toekomst samen met het ministerie voor Energie en Mijnbouw neerleggen op grootschalige onderzoeken naar duurzame energiebronnen voor het land. 

Verder wordt er nog een viertal andere projecten ingewijd door de vorst. Het zou volgens Akhbar Al Yaoum gaan om verschillende activiteiten die een sociaal-maatschappelijke functie moeten gaan vervullen voor vrouwen. Zo zouden onder meer een sportcomplex en ontmoetingsplek voor vrouwen op het programma staan. 
marokko
koning mohammed vi
ben guerir
projecten
startsein
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eredivisie
moskee
migranten
hirak
toerisme
brussel
resort
italië
samenwerking
militaire
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
marrakech
hervé renard
spanje
rabat
daesh
politie
turkije
wk 2018
aanslag
al hoceima