Koning Mohammed VI geeft morgen startsein voor zes projecten in Ben Guerir

buitenland
6
10 jan 22:00
Alweer het vierde bezoek in acht jaar van de koning!
De vorst is geen onbekende in Ben Guerir, eerder in 2012 meest recentelijk, deed de vorst het plaatsje al aan. Toentertijd voor verschillende kleine projecten, is er morgen de gelegenheid om aanwezig te zijn bij de start van maar liefst zes projecten, aldus het Marokkaanse medium Akhbar Al Yaoum. 

De twee grote projecten betreffen de opening van de polytechnische Mohamed VI universiteit enerzijds en de inauguratie van een instituut voor zonne- en duurzame energie anderzijds. Van de universiteit is bekend dat het een capaciteit zal hebben voor maar liefst 4.000 studenten. Het energie-instituut daarentegen gaat zich in de toekomst samen met het ministerie voor Energie en Mijnbouw neerleggen op grootschalige onderzoeken naar duurzame energiebronnen voor het land. 

Verder wordt er nog een viertal andere projecten ingewijd door de vorst. Het zou volgens Akhbar Al Yaoum gaan om verschillende activiteiten die een sociaal-maatschappelijke functie moeten gaan vervullen voor vrouwen. Zo zouden onder meer een sportcomplex en ontmoetingsplek voor vrouwen op het programma staan. 
marokko
koning mohamed vi
ben guerir
projecten
startsein
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
atlas leeuwen
hervé renard
parijs
illegaal
souq
aanhouding
bcij
londen
top
amazon
casablanca
politie
mohammed vi
marrakech
daesh
terrorisme
turkije
tanger
moord
frankrijk
amsterdam
spanje
rabat
duitsland