Nassima Raji vandaag terug naar Marokko

buitenland
9
11 jan 16:15
Nassima Raji, het Marokkaanse slachtoffer die tijdens de aanslag op club Reina in Istanbul een kogel in het hoofd had gekregen, verlaat vandaag het ziekenhuis om terug te keren naar Marokko.
"Na een elf-daagse ziekenhuisopname waarin ze twee keer werd geopereerd, hebben de dokters de ontslag verklaring getekend nadat zij vonden dat de situatie stabiel is, het veilig genoeg is om te reizen en dat haar gezondheidstoestand bevredigend evolueert", vertellen bronnen in Istanbul aan le360.

Begeleid door haar tweelingzus Nassma, haar broer en haar moeder, zal Nassima een vlucht van Royal Air Maroc nemen, die begin van de avond zal aankomen op de internationale luchthaven Mohammed V in Casablanca.
 
Het crisiscentrum opgericht in Istanbul, onder leiding van de Marokkaanse ambassadeur Menouar Alem, is in Istanbul ter plekke aanwezig om ervoor te zorgen dat Nassima de reis in de beste omstandigheden kan ondernemen.

De dokters zijn optimistisch over Nassima's gezondheidstoestand. De jonge Marokkaanse is "bij bewustzijn, ademt vrij, eet en spreekt van tijd tot tijd", aldus dezelfde bronnen.

"Ze kan nu in Marokko verder gaan met de behandelingen en weer een leven opbouwen dat we hopen dat normaal zal zijn", werd geconcludeerd.
marokko
nassima raji
aanslag
istanbul
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
siam
derby
tetouan
macron
el jadida
trein
ferrari
teruggekeerd
overreden
wydad
casablanca
politie
mohammed vi
marrakech
daesh
turkije
terrorisme
tanger
moord
frankrijk
spanje
rabat
amsterdam
atlas leeuwen