25.000 Marokkanen reizen elke dag naar Sebta voor werk

buitenland
4
11 jan 22:00
25.000 Marokkanen reizen dagelijks naar Sebta op zoek naar hun dagelijkse levensonderhoud. Deze informatie is zojuist gegeven door een rapport van de Vereniging van de Mensenrechten in Andalusië.
Sebta verwelkomt elke dag bijna 25.000 Marokkanen, schrijft de krant Akhbar Al Yaoum in zijn uitgave van vandaag naar aanleiding van het eerder genoemde rapport. De krant merkt op dat de overgrote meerderheid van deze arbeiders afkomstig is van de twee grote steden in het noorden van het Koninkrijk, namelijk Tanger en Tetouan.

Mannen werken meestal in de gebouw of het hotelwezen, terwijl vrouwen meestal als "muilezels" (mules) worden ingezet, die goederen op hun rug dragen en verkopen in Marokko. De andere vrouwen zijn werkzaam als bedienden in de huizen.

Het rapport legt uit dat de werkgevers in Sebta profiteren van de goedkopere Marokkaanse arbeidskrachten, terwijl die steeds meer risico's moeten nemen voor de toegang tot Sebta om hun levensomstandigheden te verbeteren.

Volgens de bronnen van de krant is meer dan 95% van de werknemers in de huishoudens in Sebta afkomstig van buiten de stad, terwijl 98% van hen Marokkaanse vrouwen zijn die de hele dag werken gedurende zes dagen in de week, ten behoeve van één of meer werknemers, voor een vergoeding van 20 tot 25 euro (ongeveer 220-270 dirham) per dag.

Het werk van de vrouwen die als "muilezels" fungeren is afhankelijk van het uur van het openen en sluiten van de grenzen, terwijl hun beloning afhankelijk is van het gewicht van de lading en de marktwaarde, waardoor het inkomen variërend is van 8 tot 25 euro (ongeveer 88-270 dirham) per dag, concludeert Akhbar Al Yaoum.
marokko
sebta
werk
mules
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
atlas leeuwen
hervé renard
parijs
illegaal
souq
aanhouding
bcij
londen
top
amazon
casablanca
politie
mohammed vi
marrakech
daesh
terrorisme
turkije
tanger
moord
frankrijk
amsterdam
spanje
rabat
duitsland