Forbes: Salaris vrouwen in Marokko in tegenstelling tot mannen beste in de wereld

marokko
42
13 jan '17
Een hoger salaris voor vrouwen na afronding studie dan de mannen!

In het magazine Forbes, zakentijdschrift uit de Verenigde Staten, stond onlangs een interessant interview over het salaris wat vrouwen kunnen opstrijken in vergelijking met dat van mannen. Het onderzoek wat uitgevoerd werd door het bureau Universum Global toonde een wel heel positief gegeven over Marokko. Namelijk dat het het land is waar de kans het grootst is dat vrouwen na de afronding van hun opleiding meer kunnen verdienen dan mannen.

De top vier die Universum Global uit het onderzoek kreeg was achtereenvolgens Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam en Nigeria. Op basis van het verschil per verdiende dollar tussen man en vrouw is duidelijk te zien dat het Noord-Afrikaanse land net beter scoort dan de overige landen in de top drie. Hieronder het overzicht:
1. Marokko: (1,03 dollar voor de vrouw in tegenstelling tot de 1 dollar voor de man) 
2. VAE: (0,99 dollar voor de vrouw in tegenstelling tot de 1 dollar voor de man)
3. Vietnam: (0,97 dollar voor de vrouw in tegenstelling tot de 1 dollar voor de man)
4. Nigeria: (0,94 dollar voor de vrouw in tegenstelling tot de 1 dollar voor de man)

Terwijl bij de laatste drie mannen meer verdienen maar het verschil miniem is, verdient de Marokkaanse vrouw (gemiddeld) 3 cent meer per dollar dan de man. Desondanks is er ook een kanttekening te plaatsen bij deze resultaten. In Marokko is namelijk slechts 27% van de vrouwen werkzaam, in de Emiraten is het percentage hoger namelijk 42%. De mindere positie op de arbeidsmarkt overstelpt dus wel het verschil in salaris. 

© Redactie 2017
marokko
forbes
onderzoek
salaris
mannen
vrouwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?