Marokkaanse Nederlander verdacht van lidmaatschap Daesh gearresteerd in Spanje

buitenland
22
14 jan '17
De Spaanse Guardia Civil heeft aangekondigd dat het gisteren een Marokkaanse onderdaan, die ook de Nederlandse nationaliteit bezit, heeft gearresteerd in Figueres, Catalonië.

Hij wordt verdacht van lidmaatschap van Daesh, aldus het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in een verklaring geciteerd door de MAP.

De verdachte was het onderwerp van een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd door de Nederlandse autoriteiten voor zijn vermeende lidmaatschap van de terroristische organisatie.

"Deze arrestatie werd uitgevoerd in een gezamenlijke operatie met de Nederlandse autoriteiten en met de deelname van de inlichtingendiensten van verschillende landen", zei de Spaanse afdeling.

De samenwerking was "erg vloeiend" in de laatste dagen, vooral nadat ze te weten waren komen dat de aangehouden persoon terug naar Spanje was gegaan na een verblijf in Turkije.

De onderzoekers zijn momenteel bezig om de mate van radicalisering van deze persoon te onderzoeken en zijn mogelijke connecties in Europa, evenals de activiteiten die hij in opdracht van Daesh zou hebben verricht. Ze proberen ook om uit te vinden wat zijn doel was van zijn terugkeer naar Spanje.

© Redactie 2017
daesh
marokkaanse
nederlander
spanje
gearresteerd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?