Marokko beste land in de regio voor Christenen

marokko
31
17 jan '17
Volgens het meest recente rapport van de internationale NGO "Doors Open", staat Marokko niet op de wereldranglijst van landen waar Christenen worden vervolgd.

Het Koninkrijk behoudt dus haar imago als een tolerant land waar ruimte is voor de coëxistentie van culturen en religies.

Dit is helaas niet het geval bij sommige buurlanden die het rapport aanhaalt. Zo werd Libië gerangschikt op de 11e positie op de wereldranglijst van landen waar Christenen worden vervolgd, meldt het dagblad Akhbar Al Yaoum vandaag. Libië wordt gevolgd in deze rangschikking door Egypte, die komt op de 21e plaats, vóór Tunesië, gerangschikt op de 29e plaats. Algerije en Mauritanië staan respectievelijk op de 37e en de 47e plaats.   Marokko wordt daarom beschouwd als een open land die pleit voor tolerantie. Meer dan 25.000 buitenlanders hebben zich gevestigd in Marokko, met inbegrip van 5.000 Christenen. Bovendien hebben meer dan 8.000 Marokkanen zich bekeerd tot het Christendom, het grootste deel hiervan leeft in het zuiden van het land.

© Redactie 2017
marokko
christenen
vervolging
wereldranglijst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?