Lakse Renard: 'Nog niet voorbij, tegen Ivoorkust moeten we er staan'

marokko
7
17 jan '17
Renard toonde zich lang niet zo fanatiek langs de lijn als we 'm kennen.

Het is de day after na de hopeloos verloren krachtmeting met DR Congo. Waar men aanvankelijk dacht, als je het begin van de eerste helft had gezien, dat Marokko de winst naar zich toe zou trekken was niks minder waar. Voor de zoveelste keer op een Afrikaanse eindronde verzuimden de Leeuwen van de Atlas om het toernooi met een eerste zege in te gaan. De bondscoach die eerder verrassend Zambia en later regerend kampioen Ivoorkust naar de titel leidde, was gisteravond geen schim van de coach zoals we hem kennen.

Zijn betrokkenheid langs de lijn was beperkt tot een aantal malen, van wat we via de camera's meekregen, instructies meegeven en voor de rest hing de Fransman tegen de dug-out aan. Verrassend was ook te zien hoe koeltjes hij reageerde in het eerste interview na de wedstrijd, glimlachend zette hij de wedstrijd uiteen. In de persconferentie echter probeerde de trainer een vinger te leggen op de zere plekken van Marokko.

'Ik denk dat we zeer goed zijn begonnen aan de wedstrijd, over de gehele eerste helft gezien was Marokko de bovenliggende partij. We hielden DR Congo goed bezig, een elftal waar je je normaliter maar moeilijk doorheen wurmt. Echter ontbrak het ons aan effectiviteit, met of zonder tegengoal waren we niet bij machte om ze daadwerkelijk te overrompelen. In dit toernooi moet je nooit de hoop opgeven. Zaak is nu om tegen Ivoorkust onder de best mogelijke omstandigheden voor de dag te komen.'

Praktische zaken
Stand Groep C:
1. DR Congo 3 punten
2. Ivoorkust 1 punt
3. Togo 1 punt
4. Marokko 0 punten

Aankomende vrijdag kan Marokko zich gaan revancheren. Tegen Togo, het land waar we eerder met 2-1 in Marrakech van wonnen (oefenduel), is het alleen de winst die telt. Afhankelijk van wat DR Congo en Ivoorkust onderling gaan doen zou het heel goed dat alsnog de weg naar de knockoutfase geplaveid wordt voor de Atlas Leeuwen. Er zijn vooralsnog geen blessures gecommuniceerd door de Marokkaanse voetbalbond. Wel is bekend dat de opa van Wolverhampton middenvelder Romain Saiss vandaag is komen te overlijden. Ondanks het droevige bericht heeft hij toch besloten bij de selectie te blijven, Inna Lillahi Wa Inna Ilayhi Raji3oun. 

Zoals gezegd vrijdag wacht Togo, om 20:00 Nederlandse tijd op onder andere FOX Sports 2 te zien. 

© Redactie 2017
marokko
herve renard
afrika cup
dr congo
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?