Marokkaanse man ontwikkelt Islamitische apps

algemeen
0
20 jan '17
Mohammed Aloui, oprichter van Quanticapps, heeft applicaties ontwikkeld die het gemakkelijker maakt voor moslims om hun dagelijkse rituelen uit te voeren.

Athan Pro en Quran Pro, ontwikkeld door Quanticapps, zijn uitgebreide en gebruiksvriendelijke Islamitische apps beschikbaar in de App Store en Google Play Store. 

Athan Pro

Een eenvoudige interface met afbeeldingen van beroemde moskeeën is het eerste dat gebruikers van Athan Pro begroet. Het ontwerp van de app en de gebruiksvriendelijke bediening zijn enkele van de kenmerken die steeds meer gebruikers trekt die op zoek zijn naar elektronische toepassingen om hen te herinneren aan gebedstijden.

De applicatie is niet beperkt tot de oproepen tot het gebed, maar heeft een groot aantal handige functies. De gebruiker kan de Athan van sommige of alle gebeden activeren en ook de stem van de muezzin (degenen die oproepen tot het gebed) selecteren . De gebruiker kan kiezen om een melding te krijgen voordat het gebed begint en kan via de app ook de Kiblah (de richting van het gebed) vinden. 

Naast de dagelijkse downloadbare foto's van beroemde moskeeën biedt de app een maandelijkse kalender met gebedstijden voor elke dag. Het bevat ook een elektronische tasbih, een reeks van Adhkars, evenals de 99 namen van Allah subhanahu wa ta'ala in het Arabisch en Engels.

De applicatie biedt de gebruikers ook de locaties van de moskeeën om hen heen en hoe ver ze zijn, in aanvulling op een tab om te zoeken naar halal eten in niet-Islamitische landen. Een jaarlijkse kalender is opgenomen in de app, met aandacht voor de data van de Islamitische feestdagen. 

Quran Pro 

Snel reactievermogen en gebruiksvriendelijkheid hebben van Quran Pro een populaire applicatie om te downloaden gemaakt. Gebruikers kunnen kiezen uit een selectie van 50 bekende Koran reciteerders en kunnen verder gaan met het reciteren van elk vers met Frans, Engels of Urdu vertalingen. 

Andere functies staan gebruikers toe om het gereciteerde vers te lezen in het Arabisch, of het lezen van interpretaties. Gebruikers zijn ook in staat om de hoofdstukken of de gehele gereciteerde Koran te downloaden om naar te luisteren wanneer ze offline zijn.

Beide applicaties draaien op Android en Apple telefoons, en ook op tablets en computers, en zijn beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

© Redactie 2017
islamitisch
apps
athan pro
quran pro
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?