marokko
4
20 jan '17
Uitzicht op de kwartfinale na oogstrelend spel van de Atlas Leeuwen!

De zeperd tegen DR Congo heeft overduidelijk z'n uitwerking gehad op de selectie. Na nota bene nog een tegengoal te hebben geïncasseerd in de beginfase van de ontmoeting van vanavond, herpakte het elftal van Hervé Renard zich overtuigend. FC St. Pauli-spits Aziz Bouhaddouz was het die de score egaliseerde namens de Leeuwen van de Atlas, vanuit een corner haalde de aanvaller vol met het hoofd uit in de richting van het doel van de Togolezen.

Niet zo heel lang daarna was het Romain Saiss die de score wist te verhogen in het voordeel van Marokko. Van dezelfde voorgever als bij de 1-1, Faycal Fajr, kreeg Saiss de bal keurig op het hoofd waardoor hij alleen nog maar hoefde af te ronden. Het elftal ging na enkele uitgesproken kansen met een 2-1 voorsprong de rust in.

Renard koos ervoor om de opstelling in tact te laten na de rust. Nog geen kwartier daarna bracht de Fransman een verse aanvallende kracht binnen de lijnen: Málaga CF-spits Youssef En-Nesyri mocht zijn intrede doen. En wat bleek het was de man die aan alle onzekerheid, op een gelijkspel, meteen een einde bracht. De spits haalde vakkundig uit en liet de Togolese doelman Agassa verlegen: 3-1 wat tevens ook de eindstand betrof. Vlak voor tijd kreeg de Man of the Match (man van de assisten) Faycal Fajr zijn rust.

Door deze zege houdt Marokko zicht op kwalificatie naar de kwartfinales, de Marokkaanse rekenmachine kan worden weggestopt. Aan een gelijkspel (met of zonder doelpunten) hebben de Leeuwen van de Atlas genoeg om zich tot minimaal de nummer twee van de groep te kronen. Mocht DR Congo van Togo verliezen of tegen ze gelijkspelen dan is Marokko zelfs groepswinnaar bij winst tegen Ivoorkust. Aankomende dinsdag vindt deze krachtmeting plaats tegen de regerend kampioen, tegelijkertijd vindt om 20:00 de wedstrijd tussen DR Congo en Togo plaats.