Marokkaans autoriteiten arresteren criminele bende met vermeende banden met Daesh

marokko
1
21 jan '17
Marokkaanse autoriteiten hebben een zevenkoppige bende gearresteerd die zich bezighoudt met 'gevaarlijke criminele activiteiten' en waarvan de leider naar verluidt een Daesh sympathisant is.

De politiediensten in Marokko (DGSN) arresteerden vrijdag, in samenwerking met het Centraal Bureau voor gerechtelijk onderzoek (BCIJ), zeven leden van een gevaarlijke criminele bende gespecialiseerd in overvallen, met inbegrip van hun leider die een aanhanger is van Daesh, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De bende, bestaande uit ex-gedetineerden, opereerde in de steden Fes, El Jadida en Bni Drar, in de buurt van Oujda, zei het ministerie in een verklaring.

Deze operatie heeft geholpen in de arrestatie van de leider van deze criminele groep, een aanhanger van Daesh, en heeft zijn plannen gedwarsboomd om zich aan te sluiten in de gelederen van Daesh in Syrië en Irak. Zijn vrouw en drie zonen zouden daar al reeds zijn, meldde de bron, onderstrepend dat hij van plan was zijn reis te financieren met het geld uit zijn criminele activiteiten.

Bij de operatie werd er beslag gelegd op messen, een auto, apparatuur en verdachte stoffen die worden gebruikt voor criminele activiteiten.

© Redactie 2017
marokko
daesh
dgsn
bcij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?