Marokko's avocado productie gestegen met 35%

marokko
7
25 jan '17
Marokko's teelt van avocado's is in de afgelopen jaren gegroeid tot ongeveer 12.000 ton per jaar, aldus FreshPlaz, een agrarische nieuwssite.

Export manager bij de Arbor Group, Hicham El Airaj, werd geciteerd door FreshPlaza: "Op dit moment exporteren we ongeveer 20% van onze nationale productie".

El Airaj legde vervolgens uit dat de groeivooruitzichten van Marokkaanse avocado's "niet mogelijk zou zijn zonder het 'Green Morocco Plan', welke de groei van agrarische producenten   van het land steunt en faciliteert, met de daaruit voortvloeiende stijging van de export".

De Arbor Group exporteert naar landen in de Europese Unie zoals Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en naar het Midden-Oosten via de lucht, volgens El Airaj.

El Airaj merkte op dat Marokko een totaal van 2.000 ton avocado's per jaar exporteert. Ongeveer 8.000 ton van de soorten Zutano, Bacon, Fuerte en Hass worden bewaard voor de Marokkaanse consumptie.

"De reden waarom het meeste van de productie in het land blijft, is omdat de prijs zeer goed is en de soort genaamd Hass wordt vooral gewaardeerd", zei El Airaj. Hij vervolgt, "sommige buurlanden zoals Spanje, die ongeveer 40.000 tot 60.000 ton per jaar produceert, komen naar Marokko om de goederen in bulk te kopen en verkopen ze vervolgens in Spanje onder een Spaans merk".

Volgens dezelfde bron, stijgt de vraag vanuit Marokko in de heilige maand Ramadan. Gedurende deze tijd wordt 35% van de jaarlijkse productie van het land geconsumeerd.

© Redactie 2017
marokko
avocado
productie
export
stijging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?