KLM weigert passagiers uit zeven Islamitische landen onderweg naar VS

algemeen
0
28 jan '17
Vliegtuigmaatschappij KLM heeft zaterdag zeven passagiers die op weg waren naar de Verenigde Staten geweigerd mee te nemen wegens het inreisverbod dat president Donald Trump heeft ingesteld voor inwoners uit zeven islamitische landen.

"We hadden ze heel graag willen meenemen, maar het heeft geen zin. Ze komen bij aankomst het land niet in", zei een woordvoerster van de KLM. De maatschappij betaalt de vervoerskosten van twee passagiers voor hun reis terug naar hun opstappunt. Vijf andere mensen konden al eerder worden gewaarschuwd. Uit welke plaats de reizigers wilden vertrekken, kon ze niet zeggen.

KLM weet nog niet wat het beleid in de toekomst wordt. "We proberen hierover helderheid te krijgen", aldus de woordvoerster. Ook andere vliegtuigmaatschappijen zoals EgyptAir en Qatar Airway weigerden zaterdag passagiers met bestemming de VS mee te nemen.

Trump bepaalde vrijdag dat mensen uit Irak, Iran, Jemen, Libië, Somalië, Soedan en Syrië de komende maanden niet welkom zijn in de Verenigde Staten.

Green card Het inreisverbod voor de Verenigde Staten uit zeven islamitische landen geldt ook voor mensen die een geldige Amerikaanse verblijfsvergunning hebben, een zogenoemde green card. Dat meldt een woordvoerster van de Amerikaanse binnenlandse veiligheidsdienst zaterdag.

© ANP 2017
klm
islamitische landen
vs
trump
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?