Sri Lanka, betoverende bestemming met een rijke Islamitische cultuur

reizen
0
12 feb 12:01
De parel van de Indische Oceaan, Sri Lanka, is een rijke mix van geschiedenis, cultuur en een prachtig landschap.
Het kleine eiland is de thuisbasis van diverse landschappen, regenwouden, stranden, bergen, watervallen en theeplantages. Multicultureel Sri Lanka is gerangschikt als s ’werelds vierde beste niet-Islamitische bestemming voor moslimvriendelijke reizen. 

Moslims op dit eiland hebben een rijke en lange geschiedenis in Sri Lanka. Tijdens de 7e eeuw na Christus probeerden de Arabieren om hun handel verder uit te breiden. Zo werd Sri Lanka een onderdeel van de handelsroute en maakte hiermee ook kennis met de Islam.  Het aantal moslims in Sri Lanka bleef groeien tijdens de 19e en 20e eeuw toen moslims uit India op zoek waren naar betere zakelijke kansen en besloten om zich op het eiland te vestigen. Vandaag de dag met een bevolking van ongeveer 2 miljoen moslims zijn ze een belangrijk onderdeel van de Sri Lankaanse gemeenschap. Er zijn tal van mogelijkheden om halal voedstel te vinden op het eiland. 

Sri Lanka biedt de perfecte sfeer voor een rustig ontspannen verblijf. Geniet van een betoverend bezoek aan deze exotische bestemming om de wonderen die het te bieden heeft te ontdekken. 

Bron: http://www.trip2orient.com/nl
reistip
sri lanka
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
myanmar
rohingya
arrestatie
agadir
uitbreiden
amsterdam
vn
autoriteiten
bende
whatsapp
casablanca
mohammed vi
politie
tanger
marrakech
atlas leeuwen
daesh
spanje
rabat
hervé renard
turkije
aanslag
al hoceima
trump