Marokkaanse wetenschapper ontvangt Witte Huis's 'Early Career Award'

algemeen
2
13 feb 10:34
De Marokkaans-Amerikaanse NASA wetenschapper Dr. Othmane Benafan is gekozen om een '2017 Presidential Early Career Award' voor wetenschappers en ingenieurs (PECASE) te ontvangen.
De award, dit jaar gegeven aan 102 onderzoekers, is de "hoogste eer geschonken door de Amerikaanse overheid aan buitengewone wetenschappers en ingenieurs aan het begin van hun onafhankelijke carrière", aldus de National Science Foundation.

Benafan, oorspronkelijk afkomstig uit een Fez, werkt momenteel als een 'materials research engineer' bij het Glenn Research Center in Cleveland, Ohio.

In 2015 werd Benafan bekroond met de 'Glenn Research Center Agency Honor Award' voor zijn bijdragen aan luchtvaart en mechanica onderzoek, meldt Moroccoworldnews.

Benafan is in 2001 afgestudeerd aan het Moulay Youssef Technical College in Tanger voordat hij vertrok naar de Verenigde Staten, waar hij een bachelor, master, en PhD ontving in Mechanical Engineering aan de Universiteit van Florida.

Benafan is één van de weinige Marokkanen die hebben gewerkt bij de NASA, naast o.a. Kamal Oudrhini uit Fez en Asmaa Boujibar uit Casablanca.

Fotoafbeelding: Tijdens de uitreiking van de Glenn Research Center Agency Honor Award in 2015.
marokko
nasa
wetenschapper
award
witte huis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
atlas leeuwen
hervé renard
parijs
illegaal
souq
aanhouding
bcij
londen
top
amazon
casablanca
politie
mohammed vi
marrakech
daesh
terrorisme
turkije
tanger
moord
frankrijk
amsterdam
spanje
rabat
duitsland