Wilde gier gevangen en mishandeld door tieners in Tanger

buitenland
51
16 feb 11:50
Eén van de vijf gieren die onlangs werden uitgezet door het 'Hoge Commissariaat voor Water en Bosbeheer' in een natuurlijke omgeving in Tanger, belandde in de handen van een groep kinderen/tieners.
Een foto gepost op social media toont een groep kinderen en tieners die één van de vijf wilde gieren mishandelen die onlangs in de natuurlijke omgeving van Jbel Moussa, in de buurt van Tanger, werden uitgezet door Abdeladim Lhafi, de Hoge Commissaris voor Water en Bosbeheer, ter gelegenheid van de 'World Wetlands Day'. 

Volgens de krant Al Massae was de gier, die was uitgezet als onderdeel van de herintroductie van uitgestorven diersoorten en de reïntegratie van wilde dieren, terechtgekomen in de handen van deze groep onverantwoordelijke individuen afkomstig uit Belyounech.

Al Massae herinnerde eraan dat de vijf gieren ziek werden gevonden door ambtenaren van het Hoge Commissariaat voor Water en Bosbeheer en vervoerd waren naar het zoölogische park in Rabat om daar te worden behandeld en gereïntegreerd te worden in hun natuurlijke omgeving.

De wilde gier haalde vorig jaar ook al het nieuws toen er op ze werd gejaagd door stropers, die voor foto's poseerden met de dode dieren als een trofee jacht. De foto's in kwestie veroorzaakten toe een schandaal en de autoriteiten werd gevraagd om de betrokken jagers te verhoren.
marokko
tanger
gier
mishandeld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
el othmani
marokkaans
sebta
trump
bestorming
festival
siam
tetouan
tv
casablanca
politie
mohammed vi
marrakech
daesh
turkije
terrorisme
tanger
moord
frankrijk
spanje
rabat
amsterdam
atlas leeuwen