Afrika Cup-debutant Mendyl maakt eerste opwachting in Ligue 1

marokko
0
19 feb '17
Na een basisplaats in 't Marokkaanse elftal te hebben afgedwongen is Mendyl nu ook Ligue 1 speler!

De nog maar 19-jarige Hamza Mendyl maakt een stormachtige ontwikkeling door, nu ook in competitieverband. Gisteren maakte de jonge Marokkaanse international zijn debuut in de Franse competitie, Ligue 1. Deze eerste opwachting zat er al een tijdje aan te komen, de linksback werd al enkele keren in de wedstrijdselectie opgenomen, maar kreeg gisteren pas echt vorm. In de met 0-1 gewonnen uitwedstrijd tegen SM Caen (red. goal van Anwar El Ghazi) werd Mendyl in de 79e minuut ingebracht om de voorsprong vast te houden. 

Een rode kaart voor centrumverdediger Soumaora liet coach Franck Passi noodgedwongen 'n beroep doen op zijn back die nog maar net over is gekomen van het beloftenelftal. De ploeg van Passi wist de voorsprong te behouden en kon zodoende klimmen naar de 14e plek in de Franse competitie. 

Mendyl is officieel jeugdproduct van de Mohamed VI voetbalacademie te Salé, net zoals Málaga CF en Marokko spits Youssef En-Nesyri. Begin vorig kalenderjaar nam Lille hem over voor in de jeugdopleiding waarna hij zich in ruim één jaar tijd heeft opgewerkt. Op de afgelopen Afrika Cup liet de jonge vleugelverdediger over 't algemeen een veelbelovende indruk achter. Hij kreeg door zijn oproep de voorkeur boven de niet opgeroepen Newcastle United verdediger Achraf Lazaar en Faycal Rherras die dienst doet in de Schotse competitie namens Heart of Midlothian.  

© Redactie 2017
marokko
hamza mendyl
losc lille
debuut
ligue 1
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?