Midden-Oosten moet inspelen op de toenemende vraag van Halal Toerisme
Een aantal 'niet-traditionele' vakantiebestemmingen zijn in opkomst als optie voor moslim reizigers, aldus experts van een panelsessie op de Arabian Travel Market in Dubai.
19 February 2017
reizen

Er is een gebrek aan halal hotels in landen waar je dat juist wel van verwacht. De VAE is een goed voorbeeld. Dubai heeft een reputatie wereldwijd voor high-end hotels aan het strand en de meeste van hen zijn niet gericht op de halal markt.

In Oman wil hotelketen Shaza Hotels dit aanpakken en is druk bezig om het eerste moslimvriendelijk resort aan het strand te bouwen. Gepland voor de weelderige stad Salalah Oman in 2017, zal het resort bestaat uit 200 kamers en 75 villa's, elk met een zwembad en een optionele shutter-achtig systeem voor extra privacy.
Naast dit resort worden er nog meer hotels geopend o.a. in Muscat, Doha, Mekka en Riyad.

Men wil wel tegemoet komen aan de wens van het halal toerisme maar het blijkt in praktijk toch lastig door diverse uitdagingen. Vraagstukken waar ze tegen aanlopen zijn bijvoorbeeld;
combinatie van halal voedsel en alcohol, wat voor soort tv-kanalen wil de klant in de kamer, ruimte voor gescheiden zwembaden en hoe zorg je voor privacy voor gezinnen of koppels?

Deskundigen wijzen naar diverse succesvolle modellen in Turkije met aparte stranden en zwembaden. 
Bron: http://www.trip2orient.com/nl

reizen
midden-oosten
halal
toerisme
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi