Historische groei voor export Marokkaanse handgemaakte producte

economie
0
24 feb 10:33
De export van Marokkaanse handgemaakte producten is het afgelopen jaar met 30,6% gestegen.
De grote stijging heeft met name te maken met de toename in de schoenensector, die de stijging van de export heeft zien verdriedubbelen. Naast de schoenensector heeft ook de kledingsector een stijging van 68% laten zien en ook de handgemaakte traditionele producten (o.a. koppen, vazen en schalen) zijn met 66% gestegen. 

Met name in de Europese landen is de afzet gegroeid. Ambachtelijke producten kenden een stijging van  65% in België, 26% in Spanje en 7,2% in Groot-Brittannië. De afzet op de Japanse markt kende een stijging van maar liefst 80%. De Amerikaanse markt kende een stijging van 58,5% een totaal aandeel van 28%. De export naar Afrikaanse landen liet een stijging zien van 7,3%, aldus het Ministerie van Export.

Op nationaal niveau markeerde de export van handgemaakte producten in de steden Oujda en Nador een sterke stijging in januari 2017, de verkoop was hier drie keer groter dan die van een jaar eerder. Casablanca volgde met 48%, Fez met 16% en Rabat met een toename van 6,3%.

In termen van aandelen in exportomzet kwalificeren Casablanca en Marrakech zich als de belangrijkste exporterende centra (72%) voor Marokkaanse handwerk. Casablanca is gepositioneerd om de toekomstige hoofdstad van het land te worden betreffende de export van handgemaakte producten, meldt Moroccoworldnews.
marokko
export
handgemaakt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
marokkaans
tv
mimoun mahi
leger
bestorming
festival
trump
parlement
2m
casablanca
politie
mohammed vi
marrakech
daesh
turkije
terrorisme
tanger
moord
frankrijk
spanje
rabat
amsterdam
atlas leeuwen