Grote schoonmaak bij rijscholen in Marokko

marokko
2
1 mrt '17
Het ministerie van Transport en Logistiek staat op het punt om een controlebezoek (audit) te lanceren bij de 4000 rijscholen in het Koninkrijk. Rijscholen die niet voldoen aan de richtlijnen zullen worden onderworpen aan sancties.

Het ministerie is vastbesloten om orde op zaken te stellen op het gebied van rijscholen en verklaarde 2017 het jaar van de audit van rijscholen. Alle 4000 rijscholen in het Koninkrijk zullen worden onderworpen aan deze nieuwe maatregel. Het ministerie wijst erop dat de audits, waarbij de rijscholen worden gecontroleerd en onder toezicht gehouden, een positief effect op de verkeersveiligheid zal hebben.

De rijscholen die na controle niet aan de eisen voldoen zullen een tijdsbestek krijgen waarin zij de gebreken die na de audit zijn gevonden kunnen corrigeren en een actieplan op kunnen stellen. Blijven de rijscholen niet aan de eisen van het ministerie voldoen, dan zullen zij sancties opgelegd krijgen wat kan oplopen tot sluiting van de vestiging, meldt Lefr360.

Ook meldt het ministerie dat Marokko een gebrek heeft aan rijinstructeurs. Er zijn op dit moment 7200 instructeurs en het tekort wordt geschat op 1800 instructeurs. Om een oplossing te vinden voor dit grote tekort zullen er meer instructeurs geworven moeten worden. Er zal ook gelet worden op het aantal kandidaten en de beschikbare plaatsen die worden aangeboden, om de kwaliteit van de lessen te verhogen. 

Er zijn ook ernstige problemen bij het praktijkexamen van het rijbewijs, met inbegrip van de corruptie van de inspecteurs. Er zijn verschillende acties gepland om dit in de toekomst te bestrijden, waaronder de bouw van nieuwe circuits waar de praktijkexamens worden afgenomen en waar bewakingscamera's zijn geïnstalleerd.

© Redactie 2017
marokko
rijscholen
audit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?