Renard kan één spits wegstrepen, einde seizoen voor Alioui

marokko
4
12 mrt '17
De teller houdt op bij 13 doelpunten dit seizoen voor de Marokkaans-international.

Rachid Alioui zal tot in ieder geval het einde van dit seizoen niet meer inzetbaar zijn, zo laat zijn coach Bernard Blaquart weten. De spits liep het kwetsuur op in de ontmoeting met Red Star op het tweede niveau in Frankrijk, Ligue 2. In de uiteindelijk met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd moest Alioui na 38 minuten het veld ruimen, geconstateerd is een enkelbreuk. Meteen na de wedstrijd liet de coach van Nimes Olympiques weten dat de blessure dermate ernstig is dat zijn aanvaller voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld. 

Afrika Cup
En dat terwijl Alioui nou zo juist goed bezig was. Uit 26 competitiewedstrijden kwamen 13 doelpunten en maar liefst 6 assists. Toentertijd nog redelijk onbekend bij de gemiddelde Marokkaanse voetballiefhebber maakte Alioui wel een heel belangrijk doelpunt in de afgelopen Afrika Cup. In het beslissende laatste duel in de groepsfase maakte de 24-jarige international een einde aan alle onzekerheid en scoorde hij het winnende doelpunt tegen Ivoorkust. Bij winst of gelijkspel plaatsten de Leeuwen v/d Atlas Leeuwen zich ten koste van titelhouder Ivoorkust voor de kwartfinale. 

Spitsenprobleem
De spoeling bij het aantal spitsen is al redelijk dun voor bondscoach Hervé Renard, door deze uitval wordt de keuze dus alleen maar kleiner. De meest concrete namen die nu overblijven zijn Youssef El Arabi (Lekhwija), Youssef En-Nesyri (bankt bij Málaga CF), Khalid Boutaib (GFC Ajaccio, tweede niveau) en tenslotte Aziz Bouhaddouz (FC St. Pauli). Verwacht wordt dat begin deze week de Fransman zijn voorselectie bekend zal maken voor de twee interlands tegen Burkina Faso (24 maart) en Tunesië (28 maart). 

© Redactie 2017
marokko
rachid alioui
nimes olympique
ligue 2
blessure
hervé renard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?