Kwalificatie Afrika Cup 2019 fluitje van een cent voor Marokko na terugtrekken Malawi

marokko
1
14 mrt '17
Op papier was het al een makkelijke loting, nu zijn de kansen nog groter voor de Leeuwen v/d Atlas.

Terugtrekken groepsgenoot Malawi
Marokko werd enkele maanden geleden geloot met Kameroen, Malawi en Comoren of Mauritius in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup van 2019. Gisteren meldde de voetbalbond van Malawi via de officiële kanalen dat het team zich heeft teruggetrokken uit deze kwalificatiereeks en ook niet meer zal deelnemen aan de CHAN 2018 (Afrika Cup maar dan alleen met spelers uit de lokale competities). Dit vanwege het feit dat de bond te kampen heeft met financiële problemen en al geruime tijd geen bondscoach voor haar elftal heeft. 

Kwalificatieprocedure nu (onder voorbehoud)
Aangezien Kameroen het toernooi organiseert en automatisch geplaatst is tellen de punten tegen deze tegenstander niet. Aanvankelijk zou de winnaar in het duel Comoren en Mauritius verder strijden met Marokko voor een ticket voor het toernooi. Door het terugtrekken van Malawi zou het kunnen betekenen, in afwachting van wat de CAF beslist, dat zowel Comoren als Mauritius verder mogen in de kwalificatie. Op 24 en 28 maart zouden ze tegen elkaar spelen. 

Over alle 12 groepen plaatsen de nummers één zich en de twee beste nummers twee. Een niet al te lastige opgave dus voor de Leeuwen v/d Atlas, mocht de kwalificatie lopen zoals hierboven is beschreven dan is ook de nummer twee in de groep van Marokko verzekerd van een ticket voor het toernooi. Fluitje van een cent zou je denken?

© Redactie 2017
marokko
afrika cup 2019
malawi
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
kwalificatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?