Ervaar de ultieme rust in een riad in Marokko
Binnenkort een bezoekje aan Marokko? Verspil je geld niet aan hotels maar verblijf eens in een riad.
reizen

Riads zijn vaak te vinden midden in een medina maar eenmaal door de deur laat je de drukte en hectiek van de stad achter je. Het zijn ware culturele schatten die de moeite waard zijn om te bezichtigen tijdens je verblijf.

Een riad is van oorsprong een traditioneel Marokkaans huis van de rijken met vaak een ruime binnenplaats of tuin. De eerste riad is gevonden dichtbij Volubilis dat gebouwd is door de Idrissiden. Deze riad is daarna gebruikt als voorbeeld voor vele anderen huizen in Marokko en daarmee een zeer gewaardeerde bouwstijl geworden.

Bij het ontwerp wordt rekening gehouden met het Islamitische begrip van privacy voor vrouwen binnen de tuinen. En de binnenkant van een riad is koel wat het perfect maakt als beschutting tegen de hitte.  In de tuin van de traditionele riads vind je vaak een fontein omgeven door planten en bomen en de riads hebben muren die gedecoreerd zijn met prachtige mozaïeken en vakkundig houtsnijwerk.

De stijl van de riads is tegenwoordig veranderd, maar de basisvorm wordt nog steeds gebruikt in de hedendaagse bouw.

Dus kies eens voor een riad en ervaar de rust, geniet van het warme onthaal, het fraaie decor en de prachtige architectuur. Ideaal om te ontspannen na een lange vermoeiende dag.

Bron: http://www.trip2orient.com/nl

reistip
marokko
riad
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi