BCIJ arresteert 15 Daesh-sympathisanten in 2 dagen tijd over heel het land

buitenland
5
19 mrt 18:01
De Marokkaanse autoriteiten hebben nog steeds hun handen vol aan Daesh-aanhangers.
De Marokkaanse veiligheidsdienst BCIJ die onder meer terreur in haar portefeuille heeft, wist afgelopen woensdag en donderdag 15 belangrijke aanhoudingen te verrichten. In 9 steden werden de vermoedelijke Daesh-sympathisanten aangehouden: Fez, Nador, Tétouan, Essaouira, Fqih Bensaleh, Tangier, Marrakesh, Oujda en Agadir om precies te zijn. Uit een persbericht van het betrokken ministerie is te lezen dat de 15 aangehouden mannen bezig waren om terroristische activiteiten te verheerlijken en mogelijk ook aanslagen te plannen in Marokko.

Er zouden ook directe aanwijzingen zijn voor voorbereidingen van aanvallen in Syrië en Irak. Bij enkele verdachten was er ook concreet bewijs voor het maken van explosieven, in die huizen werd materiaal gevonden wat gebruikt kan worden bij het maken van bommen. Deze explosieven zouden dan voor gevoelige en drukke punten in het land gebruikt worden. 

Ook leken de verdachten doelbewust bepaalde veiligheidsfunctionarissen en mensen met militaire functies op lijstjes te hebben staan. De mannen zijn voorgeleid, binnenkort zal de rechter zich over de zaak buigen. 
marokko
daech
bcij
veiligheid
terrorisme
aanhouding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
londen
aanslag
atlas leeuwen
hervé renard
erdogan
brits
toerisme
ram
ouarzazate
terreurdaad
politie
casablanca
mohammed vi
terrorisme
marrakech
daesh
turkije
tanger
moord
amsterdam
frankrijk
spanje
rabat
duitsland