Marokko en Portugal versterken hun banden met betrekking tot energie

buitenland
0
20 mrt 10:34
Marokko en Portugal ondertekenden vrijdag in Lissabon een memorandum van overeenstemming die gericht is op het bevorderen van het strategische partnerschap van de twee landen op het gebied van energie.
De overeenkomst werd ondertekend in het kader van de 3e editie van de 'Green Business Week' (GBW), waar Marokko aanwezig was als eregast, meldt Moroccoworldnews.

De overeenkomst werd ondertekend door Abderrahim El Hafidi, secretaris-generaal van het Marokkaanse ministerie van Energie, Mijnen, Water en Milieu, en Jorge Seguro Sanches, de Portugese minister van Buitenlandse Zaken. Ook aanwezig voor de ondertekening was de Marokkaanse ambassadrice in Portugal, Karima Benyaich.

De overeenkomst is bedoeld om voorwaarden te scheppen voor een brede samenwerking op het gebied van energie tussen de twee partijen om te werken aan een actieplan voor energie-partnerschap.

De overeenkomst biedt ook de mogelijk voor de set-up van gezamenlijke werkgroepen door een commissie die verantwoordelijk is voor het bedenken van het stappenplan voor de uitvoering ervan.

Sprekend over de gelegenheid, prees El Hafidi de bestaande sterke samenwerking tussen Marokko en Portugal, die een opmerkelijke dynamiek in de afgelopen jaren heeft meegemaakt.

Sanchez benadrukte dat Portugal vastbesloten is om alle mogelijkheden te verkennen die worden geboden door middel van samenwerking met Marokko.
marokko
portugal
energie
overeenkomst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
palestina
brand
bcij
wk2018
benaouf a
ontsnappingspoging
eu
beschuldiging
hirak
asiel
casablanca
mohammed vi
atlas leeuwen
tanger
marrakech
hervé renard
daesh
spanje
politie
rabat
turkije
al hoceima
aanslag
agadir