Saadeddine El Othmani heeft slechts 2 weken om coalitieregering te vormen

algemeen
5
20 mrt 20:02
Het nieuw benoemde hoofd van de regering Saad Eddine El Othmani, die het begin van een nieuwe ronde van overleg met alle partijen heeft aangekondigd, heeft slechts twee weken de tijd om een coalitieregering te vormen.
Nadat hij is benoemd tot het nieuwe hoofd van de regering, kondigde Saad-Eddine El Othmani aan dat hij zijn missie meteen zal beginnen om een coalitieregering te vormen.

El Othmani is slechts twee weken de tijd gegeven om deze missie te voltooien. De gegeven korte termijn is te wijten aan de mislukte onderhandelingen om een regering te vormen door El Othmani's voorganger, Abdelilah Benkirane, die meer dan vijf maanden duurde.

Na een buitengewone zitting van de Nationale Raad van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) verklaarde Saad-Eddine El Othmani dat de volgende ronde van het overleg voor het vormen van een meerderheidsregering alle partijen zal omvatten.

"De start van het overleg voor het vormen van een regering zal beginnen met het houden van vergaderingen met alle politieke partijen vertegenwoordigd in het parlement, afhankelijk van de resultaten van de recente parlementsverkiezingen", zei hij tegen verslaggevers op zaterdag.

Tijdens de buitengewone zitting van de partij uitte de leden van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) hun verzet tegen het includeren van de centrumlinkse Socialistische Unie van Volkskrachten (USFP). Dit vertegenwoordigt een ander probleem waar het nieuwe hoofd van de regering mee geconfronteerd wordt, in aanvulling op zijn strakke tijdschema.

De volgende ronde van het overleg, zoals aangekondigd door El Othmani, zal met de algemene secretariaten van alle partijen zijn. Hij zal beginnen met de partijen die het grootste aantal stemmen bij de laatste verkiezingen ontvingen.
marokko
el othmani
coalitieregering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
ontsnappingspoging
el othmani
benaouf a
ministerie
beschuldiging
overheid
ontwikkeling
eu
wk2018
bcij
casablanca
mohammed vi
atlas leeuwen
tanger
marrakech
hervé renard
daesh
spanje
politie
rabat
turkije
al hoceima
aanslag
agadir