Man krijgt 14 jaar voor doden liefdesrivaal

algemeen
6
21 mrt '17
Een 29-jarige Syriër is dinsdag in hoger beroep overeenkomstig de eis veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf voor het doden en verbranden van een 46-jarige Syriër uit het Brabantse Esch. De dader had een geheime relatie met de vrouw van het slachtoffer.

Het gerechtshof in Den Bosch vindt bewezen dat de Syriër de man van het leven heeft beroofd. Eerder kreeg hij van de rechtbank elf jaar cel opgelegd, waartegen het OM beroep aantekende.

Het slachtoffer, vader van drie kinderen, stond aan het hoofd van een Syrisch gezin dat na een vlucht nog maar kort in Nederland was. De dader ging in november 2014 's nachts naar hun huis in Esch om daar met het latere slachtoffer te praten. Daar ontstond een worsteling met fatale gevolgen voor de bewoner. Vervolgens bracht hij diens lichaam op een fietskar naar een bos in Boxtel en stak daar het lijk in brand.

Verwijt
Het hof verwijt de Syriër dat hij na het wegmaken van het lichaam van de vader de nabestaanden en zijn omgeving in de waan heeft gelaten dat de man nog leefde. Hij probeerde daarnaast diens rol als vader in het gezin in te nemen. De relatie tussen de dader en de vrouw bleek uit afgeluisterde telefoongesprekken, waarin woorden als "moord" en "verbranden" werden gebruikt en de vrouw klaagde over mishandeling.

De vrouw is aanvankelijk ook als verdachte aangemerkt, maar zij wordt niet langer verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar man. Uit een reconstructie is komen vast te staan dat de dader alleen heeft gehandeld.

© ANP 2017
opmerkelijk
liefdesrivaal
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?