Marokko effectief en dominant tegen Afrika Cup halve finalist Burkina Faso (video)

marokko
0
25 mrt '17
De Leeuwen v/d Atlas deden gisteravond goede zaken in het Grand Stade de Marrakech.

Het collectief wat tijdens de Afrika Cup al gesmeed werd kon gisteravond en aankomende dinsdag beter vorm worden gegeven. In het eerste duel, tegen de halve finalist op de afgelopen Afrika Cup, won Marokko overtuigend. Het serieuze oefenduel eindigde in een 2-0 winst ten gunste van de ploeg van bondscoach Hervé Renard. De doelpunten kwamen voort uit krachtige offensieven en kwamen op rekening van Faycal Fajr en Aziz Bouhaddouz.

De beginfase was nog wel even lastig voor het Marokkaanse elftal, het duurde even voordat de Leeuwen v/d Atlas het balbezit konden stabiliseren. Naarmate de wedstrijd vorderde was het vooral de helft van Burkina Faso die bespeeld werd. De 2-0 zege kan nog enigszins geflatteerd genoemd worden, naast het dirigeren van het spel kon men nog makkelijk op 3-0 komen. De ingebrachte Khalid Boutaib, actief op het tweede niveau in Frankrijk, vergat te scoren nadat hij een wereldkans voorgeschoteld kreeg: de bal ging hoog over.

Overigens de credits naar doelman Munir die net als op de Afrika Cup als een absolute zekerheid gold in het doel, alweer een cleansheet voor de goalie van CD Numancia.

De opstelling en de mutaties, Renard bracht in totaal vijf spelers in:
Munir; Dirar, El Yamiq, Saiss, Mendyl (Nahiri); Belhanda (Boutaïb), El Ahmadi, Boussoufa; Fajr (Azaro), En-Nesyri (Boufal), Bouhaddouz (Bammou).

Check hieronder de iets langere samenvatting en geniet nog eens van de sterkste momenten van Marokko:



© Redactie 2017
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
herve renard
burkina faso
winst
marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?