Saad Eddine El Othmani kondigt einde van impasse aan bij vorming regering

marokko
4
26 mrt '17
Marokko's nieuw benoemde hoofd van de regering, Saad Eddine El Othmani, kondigde gisterenavond het einde aan van de vijf maanden lange impasse en de vorming van de nieuwe coalitieregering.

Tijdens een persconferentie gisterenavond bij het hoofdkwartier van de Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) zei El Othmani dat de coalitie zes partijen zal omvatten.

In aanvulling op de PJD, zal de coalitie onder meer bestaan uit ministers van de Nationale groepering van Onafhankelijken (RNI), de Volksbeweging (MP), de Constitutionele Unie (UC), de Partij voor Vooruitgang en Socialisme (PPS) en de Socialistische Unie van Volkskrachten (USFP).

Omringd door de zes partijleiders en zijn partij collega Mustapha Ramid, sprak El Othmani tegen de media: “Sinds Koning Mohammed VI mij benoemde tot hoofd van de regering om de coalitieregering te vormen - haastte ik mij om te beginnen met de onderhandelingen”.

“Ik wil een eerbetoon geven aan Abdelilah Benkirane voor de inspanningen die hij tijdens zijn [vergeefse] missie heeft gemaakt [om de regering te vormen,]” zei Othmani. “Ook wil ik hem bedanken voor zijn steun”.

De zes partijen in de regeringscoalitie vertegenwoordigen 240 zetels van de 395 in het parlement.

© Redactie 2017
marokko
saadeddine el othmani
coalitie
pjd
rni
mp
uc
pps
usfp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?