Marokkaanse ambassade gaat minderjarige illegale straatkinderen in Parijs helpen

buitenland
3
27 mrt '17
De Marokkaanse consulaire autoriteiten in Parijs hebben hun bereidheid getoond om bij te dragen aan een oplossing van de sociale situatie van straatkinderen in de Franse hoofdstad, welke vermoedelijk van Marokkaanse origine zijn.

In een verklaring uitgegeven middels MAP benadrukt de Marokkaanse ambassade dat de Marokkaanse consulaire autoriteiten in Parijs onlangs werd gevraagd om de stad Parijs te helpen een oplossing te vinden voor de sociale situatie van deze ongedocumenteerde jongeren, waarvan verondersteld wordt dat dit Marokkaanse onderdanen zijn en die op straat leven in het 18e arrondissement.

In dit verband werd een bijeenkomst gehouden in de prefectuur van Parijs, waarin de Consulaat-Generaal van Marokko zich bereid verklaarde om te bemiddelen bij deze jonge mensen, van wie sommigen alleen Arabisch en Spaans spreken, en om de zoektocht te faciliteren die gericht is op het opsporen van familieleden in Marokko en hen met elkaar te herenigen, aldus dezelfde bron.

De consulaire autoriteiten gaven ook hun bereidheid aan om bij te dragen aan elke oplossing die deze jongeren z.s.m. van de straat haalt en hen beschermt tegen de risico's die samenhangen met het straatleven, in samenwerking met maatschappelijke verenigingen die reeds actief zijn op dit gebied in Parijs, voegde de verklaring toe.

© Redactie 2017
parijs
minderjarig
illegaal
straatkinderen
marokkaans
ambassade
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?