Saad Eddine El Othmani legt lijst van ministers voor aan Koninklijk Kabinet

marokko
1
2 apr '17
Marokko's nieuw benoemde hoofd van de regering, Saad Eddine Othmani, heeft de lijst van inkomende ministers aan het Koninklijk Kabinet in Casablanca voorgelegd.

El Othmani werd naar verluidt zaterdagochtend gezien bij het Koninklijk paleis in Casablanca. Hij legde hier de lijst van ministers voor en hij wacht nu op de officiële aankondiging van de aanstaande regering door het Koninklijke Kabinet op maandag.

De coalitieregering werd vorige week gevormd door El Othmani en omvat zes partijen. Sindsdien heeft hij naar verluidt de laatste hand gelegd aan de structuur hiervan.

De regering zal bestaan uit 25 tot 27 ministers en 5 tot 7 staatssecretarissen, meldt Moroccoworldnews.

De overheid zal ook sommige afdelingen hergroeperen onder één ministerie, zoals het ministerie van Communicatie dat zal worden samengevoegd met het ministerie van Cultuur. Op dezelfde manier, zal het ministerie van Onderwijs worden geïntegreerd in het ministerie van Hoger onderwijs, Wetenschappelijk onderzoek en Opleiding.

Het ministerie van Justitie en Vrijheden zal worden uitgebreid en een afdeling voor Mensenrechten includeren. Het ministerie van Verkeer, Apparatuur en Logistiek zal nu ook de Water-afdeling erbij krijgen en het ministerie van Energie zal de afdeling Duurzame Ontwikkeling op zich nemen.

© Redactie 2017
marokko
el othmani
ministers
koninklijk kabinet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?