Automarkt in Marokko blijft groeien

economie
0
7 apr 20:02
De automarkt blijft in opkomst. Het toont een dubbelcijferige groei in de afgelopen 15 maanden. Deze verbetering is vooral te danken aan de vernieuwing van bedrijventerreinen en een aanzienlijke vraag.
In de editie van gisteren meldt L'Economiste "de opleving wordt steeds structureler", met een dubbelcijferige groei in de verkoop van nieuwe auto in de afgelopen 15 maanden. Aan het einde van het eerste kwartaal, bereikte het aantal verkochte voertuigen in alle categorieën (geïmporteerd geassembleerd en de lokale productie) 38.551 eenheden, een stijging van bijna 18%.

Volgens de krant zal deze verbetering waarschijnlijk aanhouden gedurende het jaar, gezien "de sterke vraag naar auto's, de vernieuwing van autoparken (particulieren en bedrijven), evenals de opkomst van een populatie van eerste-keer-kopers". Daarbij zullen kortingen, promoties en open-deur-activiteiten de verkoop zeker verhogen.

Personenauto's zijn goed voor het grootste deel van de omzet, met een totaal van 32.056 eenheden en een stijging van 13,5%. De lokale productie bereikte een "uitzonderlijke" groei voor de derde maand op rij. Voornamelijk samengesteld uit de productie van Renault Tanger en SOMACA, steeg de omzet met meer dan 46% tot 6.495 eenheden.
marokko
automarkt
groei
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
amsterdam
uitbreiden
scholen
geld
vn
burgers
eu
dgsn
koning mohammed vi
autoriteiten
casablanca
mohammed vi
politie
tanger
marrakech
atlas leeuwen
daesh
spanje
rabat
hervé renard
turkije
aanslag
al hoceima
moord