Exotische moslimvriendelijke huwelijksreis bestemmingen waar je misschien nooit aan hebt gedacht
Zit je eraan te denken hoe je van jouw huwelijksreis een verbazend romantische en unieke ervaring maakt? Lees dan het onderstaande artikel eens!
reizen

Vrijwel ieders droom is een perfecte huwelijksreis en in plaats van naar één van de bekende bestemmingen te gaan, bezoek eens een van deze exotische landen en bereid jezelf voor op een onvergetelijke reis!

Oost Kaap Zuid-Afrika

Wilde dieren, safari ritten, prachtige zonsondergangen en landschappen…. Als jij en je wederhelft een onvergetelijk avontuur willen is Zuid-Afrika de perfecte plek voor jouw huwelijksreis! Hoewel je zal verblijven in de Afrikaanse wildernis hoef je je slaapzak nog even niet in te pakken. Bereid je voor op de nodige luxe en laat jezelf verwennen wanneer je ervoor kiest om te verblijven in een safari lodge.

Waar te verblijven:

Kariega Game Reserve

Deze reserve biedt vijf verschillende luxe safari lodges die aan al je behoeften voldoen maar als je het ons vraagt, wij hebben ons oog laten vallen op de Settlers Drift – een 5-sterren safari tent met volledige privacy. Iedere tent suite heeft een privé terras met prachtig uitzicht over de Bushman’s rivier. Natuurlijk zou je verblijf bij de game reserve niet compleet zijn zonder safari ritten en begeleide safariwandelingen! Stel jezelf de prachtige beelden van dichtbij eens voor van de Grote vijf (leeuw, olifant, neushoorn, buffel en luipaard) en andere Zuid-Afrikaanse wilde dieren. Vergeet je camera niet want dit moment wil je blijven herinneren. 

P.S. Omdat Kariega is gelegen op de Oost Kaap van Zuid-Afrika kun je er zeker van zijn dat het malaria vrij is.

Halal eetgelegenheden: JA

Abu Dhabi

Wil je een onconventionele huwelijksreis? Wat dacht je ervan om jezelf terug te trekken in de woestijn met na zonsondergang een hemel vol romantische sterren? Je hebt ook de mogelijkheid om de mythische zandduinen per kameel te ontdekken of een adrenalinestoot te krijgen van dune bashing! (met een jeep door de woestijnduinen rijden)

Waar te verblijven:

Anantara Qasr Al Sarab

Deze luxueuze accommodatie is gesitueerd in The Empty Quarter - `s werelds grootste ononderbroken stuk woestijn dat wel 250.000 vierkante kilometer groot is -, dit maakt het een populaire plek voor dune bashing en andere zand sporten! Als zand sporten niet echt iets voor je is, ontspan dan lekker op je comfortabele ligbed en geniet van de adembenemende uitzichten van de woestijn! 

P.S. Wanneer je graag een accommodatie met eigen privé zwembad wil adviseren we de One Bedroom Anantara Pool Villa!

Halal eetgelegenheden: JA

De Seychellen

Een afgelegen eiland in het midden van de Indische Oceaan net ten noordwesten van Madagaskar, de Seychellen. Het kan niet exotischer dan dit. De Seychellen wil je zeker aandoen wanneer je op zoek bent naar een land waar geen zwermen toeristen komen, maar waar je wel van prachtige uitzichten wil genieten. Wanneer je het eiland gaat verkennen spreek dan ook eens wat simpele Franse zinnen met de lokale bevolking, ze zullen je op handen dragen!

Waar te verblijven:

Maia Luxury Resort and Spa

Bereid jezelf voor op een romantisch privé uitje, alle villa’s zijn voorzien van butler service, een infinity pool, 180 graden uitzichten op de spectaculaire Indische Oceaan. De villa’s zijn goed afgescheiden van elkaar voor ultieme privacy.

Halal eetgelegenheden: JA
Villa en privé zwembad: JA, privé infinity pool
Bidmogelijkheden/Moskee op het eiland: JA
Alcoholvrije villa’s: JA

Granada, Spanje

Granada zal waarschijnlijk niet de eerste stad zijn waar je aan denkt wanneer je Spanje hoort. Maar als je eraan denkt om je huwelijksreis in Europa te beleven, overweeg dan eens om de gebruikelijke steden over te slaan en naar Granada te gaan. Deze stad herbergt de grootste moslimgemeenschap van Spanje en heeft een rijke Islamitische historie. Ontdek de straten van Granada en leer over de rijke historie van de stad. Een ding is zeker, dit zal een onvergetelijke ervaring zijn!

Waar te verblijven

Probeer een hotel of appartement in het Albaicin district te vinden, dat is het oudste Arabische gedeelte en in deze buurt leeft een grote gemeenschap van lokale Moslims. De twee moskeeën van Granada zijn ook gevestigd in dit gedeelte – “Al Taqwa Masjid” en “The Grand Masjid van Granada”.

TIP: Het beroemde paleis Alhambra is ongeveer dertig minuten lopen vanaf de The Grand Masjid en daar heb je een adembenemend uitzicht erop vanaf het San Nicholas uitzichtpunt.

Wanneer je in de buurt van Albacin verblijft zijn er een aantal restaurants die halal eten serveren zoals Arrayenes. Mocht er geen bordje in de etalage hangen vraag dan gewoon even bij de eigenaren.


Bron: http://www.trip2orient.com/nl

reistip
moslimvriendelijk
huwelijksreis
toerisme
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi