Abdelilah Benkirane neemt ontslag als lid van het parlement

algemeen
9
12 apr 21:10
Voormalig hoofd van de regering en de leider van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD), Abdelilah Benkirane, heeft zojuist ontslag genomen van zijn rol als lid van het parlement.
Benkirane werd bij de laatste algemene verkiezingen (op 7 oktober 2016) gekozen als lid van het parlement, deze positie winnend in zijn electorale bastion in Salé, waar hij genoot van een verpletterende overwinning op zijn rivalen.

Het nieuws werd aangekondigd via de website van de partij PJD.ma. De website meldt dat Benkirane deed wat hij een paar maanden geleden eigenlijk moest doen, toen hij door Koning Mohamed VI als hoofd van de regering werd aangesteld en hij wettelijk gezien niet beide posities mag vervullen. Het lijkt hiermee wel een beetje mosterd na de maaltijd.

De aankondiging van het ontslag komt twee dagen voor de opening van de zitting van april van het parlement (op vrijdag 14 april 2017). En juist op de agenda van de opening van het parlement staat de officiële kennisgeving van de zetels van leegstaande afgevaardigden, met name die van de verkozen ambtenaren die onlangs in de regering van Saad Eddin El Othmani werden benoemd.
marokko
benkirane
ontslag
parlement
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
ontsnappingspoging
overheid
ministerie
minderjarigen
ontwikkeling
el othmani
wk2018
investering
beschuldiging
benaouf a
casablanca
mohammed vi
atlas leeuwen
tanger
marrakech
hervé renard
daesh
spanje
politie
rabat
turkije
al hoceima
aanslag
agadir