Benatia viert vandaag 30e verjaardag: alle statistieken op een rij

marokko
0
17 apr '17
Hij is tijdelijk gestopt bij de nationale ploeg, desalniettemin toch een mooi moment om de balans op te maken!

Medhi Benatia tikte vandaag de 30 jaar aan, het ideale moment om de club- en interlandstatistieken van de meedogenloze centrumverdediger op een rijtje te zetten. Benatia die momenteel vanuit sportieve overwegingen tijdelijk zijn interlandcarrière bij de Leeuwen v/d Atlas heeft beëindigd, kan nu al terugkijken op een prachtig CV. Via omwegen bereikte de international de kleedkamers van absolute topformaties als Bayern München en Juventus. 

Hieronder het uitgebreide overzicht van Benatia:
Clubs waarvoor hij achtereenvolgens actief was: Olympique Marseille (beloften), Tours FC, FC Lorient, Clermont Foot, Udinese, AS Roma, Bayern München en uiteindelijk Juventus. 

Statistieken per competitie:
1. Serie A : 123 duels (12 goals en 1 assist)
2. Ligue 2 : 86 duels (2 goals en 2 assists) 
3. Bundesliga : 29 duels (2 goals en 2 assists)
4. Champions League : 17 duels (1 goal)
5. Europa League : 13 duels (1 goal)
6. Coppa Italia (beker) : 5 duels
7. Coupe de la Ligue : 4 duels
8. DFB-Pokal : 3 duels 
9. DFL-Supercup : 1 duel
10. Coupe de France : 1 duel

Optredens voor het nationale elftal:
Benatia maakte onder bondscoach Roger Lemerre tegen Zambia (red. 3-0 winst in Marrakech) zijn debuut voor de Leeuwen v/d Atlas. Daarvoor kwam hij ook nog uit voor de vertegenwoordigende jeugdeftallen van Marokko (U17 en U20). Vlak voor zijn optredens voor Marokko U20 kwam hij ook enkele keren uit voor Frankrijk U17. Tot nu toe heeft de aanvoerder 49 caps voor het Marokkaanse elftal op zijn conto. Uit deze 49 wedstrijden scoorde hij één keer, en laat dat nou tijdens het duel met Algerije in Marrakech zijn in 2011. Hij opende de score tegen zijn moederland waarna het elftal haar buurland met 4-0 (Benatia, Chamakh, Hadji en Assaidi) van de mat speelde. 

© Redactie 2017
marokko
medhi benatia
verjaardag
statistieken
juventus
serie a
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?